Winfried Radeke – Peter Lund Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas 50 min

Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas

Kreativni tim

Redatelj

Krešimir Dolenčić

Prijevod

Helena Lucić Šego

Dramaturginja

Dina Vukelić

Glazbeno vodstvo

Josip Šego

Scenografkinja

Irena Kraljić

Kostimografkinja

Tea Bašić Erceg

Zvučni efekti

Mario Mirković

Scenski pokret

Mirna Sporiš

Ton majstor

Tomislav Prebeg

Korepetitori

Vjekoslav Babić, Helena Borović

Ansambl predstave

HILLARY, vještica

Tesa Litvan

ARIA BELLACANTA, vještica i operna pjevačica

Adela Golac Rilović

Gospon PULTEK, poslužitelj orkestra

INSPICIJENTICA

Zrinka Petrušanec

Premijera

04.03.2018

Dječji igrokaz s glazbom.

Poslije osam sezona i uskoro sto prikazanih predstava, Vještica Hillary, na veselje svoje najmlađe publike, dobiva nastavak. Zagrebačka Opera upravo priprema predstavu Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas prema tekstu istoga autora Petera Lunda i glazbu Winfrieda Radekea.
Redatelj je Krešimir Dolenčić, glazbeni voditelj Josip Šego, a nastupaju Mirta Zečević, Ivanka Boljkovac i Tvrtko Stipić.
Svi zainteresirani i željni novih znanja o operi moći će u prekrasnome prostoru kazališnoga foyera pratiti nove priče i zgode svoje omiljene operne vještice. Kroz zabavan sadržaj i lijepu glazbu, troje će izvođača svojom uživljenom igrom i pjevanjem, nastaviti najmlađima dočaravati raskošan svijet opere na jednostavan način,ili kako kaže Hillary: Opera ima priču. Isto kao što film ima priču. Ili videoigra. Ili knjiga. Sve o operi pitajte mene, ja vam sve znam jer me Maria naučila. Mogu biti prva vještica doktorica opere. Čak sam smislila u glavi jedan libreto. To vam je tekst za operu. Moja opera išla bi ovako.

Kad nam se neka predstava jako svidi, red je da ju i posebno pohvalimo i pozovemo roditelje da djecu odvedu na buduća prikazivanja. A nama se sve svidjelo vezano uz „Vješticu Hillary i uvrijeđeni kontrabas“. I priča i glumci i kostimi.— Roditelji.hr
Jednostavan i poučan sadržaj ove lepršave i nepretenciozne predstave više je nego dobrodošao za odgajanje i inicijaciju budućih posjetitelja opernih predstava.— Večernji list

Vezane novosti

Opera