Falk Richter I am Europe

I am Europe

Redatelj: Falk Richter

Međunarodna koprodukcija Théâtre National de Strasbourg (Nacionalno kazalište iz Strasbourga, Francuska), Thalia Theater Hamburg (kazalište Thalia iz Hamburga, Njemačka) i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu

Kako bi danas izgledala obitelj? Koliko su danas važni koncepti identiteta, podrijetla, domovine… u suvremenoj Europi koja je postala multikulturalnom zajednicom u kojoj se brišu jezične i nacionalne granice, a prijeti joj nacionalizam i desno orijentirani populizam? Kakva su naša prijateljstva, što nas čini ljudima? Kojim zajednicama pripadamo i u kakvim bismo zajednicama htjeli živjeti? Kako europska povijest utječe na život mladih? U kakvim obiteljima su odrasli? Što oni misle o obitelji i kakvom je oni danas vide? Kako se odnose prema demagogiji i mržnji? Kako zamišljaju svoju budućnost i svoj život u njoj?
To su pitanja koja postavlja autor teksta i redatelj predstave Falk Richter koji će u suradnji s koreografom Nir de Volffom režirati predstavu I am Europe (Ja sam Europa), međunarodnu koprodukciju Théâtre National de Starsbourg (Nacionalno kazalište iz Strasbourga, Francuska), Thalia Theater Hamburg (kazalište Thalia iz Hamburga, Njemačka) i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagreba. U toj predstavi sudjeluje istaknuta članica Drame HNK Lana Barić koja će zajedno sa svojim europskim kolegama pokušati odgovoriti na postavljena pitanja. Dijalog, upoznavanje, komunikacija, otvorenost, zajednički rad, povjerenje, sve su to područja kojim se ovaj projekt bavi, projekt kojim HNK u Zagrebu surađuje s Europom, proširujući svoj repertoar i povezujući kazališnu umjetnost s gorućim svakodnevnim pitanjima.

Vezane novosti

Drama