Opera Europa u Zagrebu: Opera Management Course

Opera Europa u Zagrebu: Opera Management Course

Opera Europa u Zagrebu: Opera Management Course

Opera Management Course je specijalizirani edukativni program visoke razine koji provodi udruga Opera Europa. Ovaj intenzivni program vode vodeći operni profesionalci iz kazališnih kuća diljem Europe i Sjeverne Amerike.

Edukacija je namijenjena mladim profesionalcima s potencijalom i ambicijom za razvoj karijere u operi, razumijevanjem šire slike operne produkcije. Program se sastoji od stručnih predavanja o različitim aspektima produkcije izvedbenih umjetnosti, kao što su programiranje i planiranje, financijsko upravljanje, ljudska i administrativna pitanja, upravljanje kreativnim i poslovnim procesima, marketing i komunikacije, obrazovanje i osiguravanje alternativnih izvora financiranja.

Nakon Balatona (Mađarska), Coma (Italija), Peralade (Španjolska), Bregenza (Austrija), Lillea (Francuska), Poznana (Poljska), Wiesbadena (Njemačka), Zagreb će biti domaćin ove važne edukacije za operne menadžere i producente, od 18. do 21. ožujka 2024.

Događanje suorganiziraju Opera Europa, najveće udruženje opernih kuća i festivala te Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, koje je dobilo čast biti domaćinom.