Novosti

Balet <em>Dyad 1929 </em> Waynea McGregora jednog od najvažnijih koreografa današnjice, prvi put na pozornici HNK u Zagrebu

Balet Dyad 1929 Waynea McGregora jednog od najvažnijih koreografa današnjice, prvi put na pozornici HNK u ZagrebuBalet — 12. veljače 2024.

USUSRET PREMIJERI

Panel-diskusija o jednom od najzanimljivijih i najuzbudljivijih koreografa današnjice, Wayneu McGregoru, čija će koreografija DYAD 1929 biti premijerno izvedena 15. ožujka 2024. u HNK-u u Zagrebu, održat će se u nedjelju 3. ožujka u 12 sati u foajeu zagrebačkoga HNK-a.

U želji da zainteresiranoj publici približe McGregorov kreativni multiverzum, sudionici panela govorit će o brojnim aspektima McGregorova umjetničkog djelovanja, koje obuhvaća ne samo ples nego i sve grane izvedbenih umjetnosti te zadire i u područje znanosti i neuroznanosti, uz korištenje najnovijih tehnoloških dostignuća 21. stoljeća, poput primjene umjetne inteligencije (AI).

Sudionici panela su ravnatelj Baleta HNK u Zagrebu Massimiliano Volpini; prenositelj koreografije baleta DYAD 1929 Davide Di Pretoro; izvanredna profesorica na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti Andreja Jeličić; plesna umjetnica i publicistica doc. art. Iva Nerina Sibila i Iva Višak, baletna majstorica.
Osim kratkih izlaganja, na panelu će biti prikazani i videomaterijali vezani za predstavu.

Ulaz na panel je slobodan.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.