Novosti

Iva Vitić Gameiro otkriva na koji način provodi dane u izolaciji

Iva Vitić Gameiro otkriva na koji način provodi dane u izolacijiIz kazališta — 03. travnja 2020.

Dobro nam došli u novi online projekt u kojem će umjetnici zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta, kojima je trenutno radni prostor unutar zidova njihovih domova kroz tjedne otkrivati u čemu oni uživaju, što gledaju, čitaju, slušaju te na koji način provode dane.

Prvakinja Baleta Iva Vitić Gameiro članica Baleta HNK u Zagrebu bila je od 2006. do 2009. godine. U angažmanu u Portugalskom nacionalnom baletu (Companhia natiolan de bailado) je bila od 2009. do 2011. godine. Članica Baleta HNK u Zagrebu ponovno postaje 2011., a 2013. godine je unaprijeđena u status baletne solistice.

Lista prijedloga prvakinje Baleta Ive Vitić Gameiro:

KNJIGA
Kada radimo baletni naslov koji je poznat kao što je Ponos i predrasude od Jane Austen i postoji knjiga i film na istu temu, volim sve dobro proučiti i saznati sve o toj ulozi te se kompletno uživjeti u nju. Premijera za Ponos i predrasude planirana je za 17.travnja pa se trenutno ne mogu odvojiti od ove izrazito zanimljive knjige koja opisuje razne slojeve i ljubavne priče. A sljedeća knjiga na redu je također od Jane Austin, Emma.

SERIJA
Volim razne žanrove serija ali za opuštanje uvijek gledam legendarne Prijatelje. Njima se baš uvijek vraćam jer su odlični za opustiti i nasmijati. Trenutno sam počela gledati španjolsku seriju Elite na Netflixu. To je jedna slojevita priča o brojnim društvenim problemima. Svakako preporučujem.

GLAZBA
Često volim jednostavno uključiti radio i čuti njihov repertoar, prepustiti se njihovom izboru. Ipak, ne mogu odoljeti portugalskom fadu. Uvijek me opusti, fado se baš mora osjećati…i živjeti. Od domaćih autora uvijek se vraćam našem neponovljivom Oliveru Dragojeviću. Vjeruj u ljubav najdraža mi je njegova pjesma.

PORUKA
Ostanite doma, čuvajte se, ostanite zdravi i uživajte uz dramske, baletne i operne predstave online.
I nadamo se skorom druženju u HNK u Zagrebu

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.