Novosti

Premijerno izvedena predstava <em> Ubojstvo </em> Hanocha Levina

Premijerno izvedena predstava Ubojstvo Hanocha LevinaDrama — 18. veljače 2023.

Premijerno je izvedena predstava Ubojstvo postavljena prema tekstu suvremenog izraelskog pisca Hanocha Levina i u režiji izraelskog redatelja i glumca Ida Rozenberga koji po prvi puta surađuje s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu.

U velikoj ansambl predstavi glume Dragan Despot, Filip Vidović, Luka Knez, Dominik Čičak, Tin Rožman, Milan Pleština, Jelena Otašević Babić, Rok Juričić, Vibor Kreković, Luca Anić, Lovro Juraga, Tesa Litvan, Barbara Vicković, Silvio Vovk, Lana Barić, Franjo Kuhar, Kristijan Potočki, Ivan Jončić, Marin Stević, Damir Markovina, Kristijan Petelin i Martin Kuhar.

Autorski tim čine i gošće iz Izraela scenografkinja Shani Tur i oblikovateljica svjetla Keren Granek. Kostimografkinja je Ana Mikulić, scenski pokret potpisuje Šimun Stankov a video Ivan Marušić Klif. Glazbu je birao redatelj Ido Rozenberg, oblikovateljica zvuka i skladateljica je Nikolina Belan, asistentica redatelja Marta Tutiš, asistentica scenografkinje Aleksandra Vukićević i asistent kostimografkinje Josip Đerek.

Postavljajući Levinov tekst na scenu, pažljivo i autorski nenametljivo, balansirajući realizam s njegovim sub− i nad−varijacijama, Ido Rozenberg dobacuje publici, osim pitanja ljudskosti i životu, života i smrti, dodatno pitanje o prirodi tijela i njegova odnosa s ljudskošću; koliko smo naša tijela, i koliko su naša tijela dijelom onoga što (mislimo da) jesmo, i kako se duh spaja i isprepliće s tijelom,kako ga nastanjuje i napušta, napisala je Ana Fazekaš.

Ulaznice za predstavu Ubojstvo možete kupiti OVDJE.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.