Novosti

Premijera predstave <em>Tri sestre</em>

Premijera predstave Tri sestreDrama — 10. listopada 2019.

Autorski projekt redatelja Bobe Jelčića Tri sestre prema A.P.Čehovu kazališni je laboratorij koji istražuje mjesto nacionalnog kazališta u kontekstu 21. stoljeća a prezentacija dosadašnjeg rada održala se izvedbama tijekom svibnja i lipnja.
Premijera cjelokupnog projekta održat će se 18. listopada u prostorijama Ansambla LADO u Zagrebu.

Nastavili smo proces rada koji smo završili u lipnju kad smo prikazali prezentaciju dosadašnjeg rada odnosno prva dva čina. Nastavak dakle tematski obrađuje treći i četvrti čin. Priča o odlasku u Moskvu se komplicira a svatko od glavnih aktera je na svoj način aktualizira i postavlja kao problem koji želi riješiti. U jednu ruku kao da postaju do kraja svjesni svoje situacije, ostanka u provinciji i svega toga što to nosi u odnosu na njihove najjače ambicije, a s druge svi nastoje pronaći zrnce optimizma u sebi i pokušavaju vjerovati da će im budućnost ipak donijeti sretnije dane, rekao je redatelj Bobo Jelčić o samom finalu projekta.

U proces nastajanja u ovaj kazališni laboratorij bila je uključena i publika koja je s redateljem, glumcima i dramaturgom sudjelovala u stvaranju predstave. Tako je publika imala priliku sudjelovati u do sada ekskluzivnom i zatvorenom kazališnom procesu tražeći odgovore na brojna pitanja te preispitivanjem i brisanjem granica kazališne umjetnosti istraživati kontekst nacionalnog kazališta izmicanjem iz zadanih okvira kazališne kuće.

Neka od pitanja koja su redatelj i umjetnici predstave željeli i žele postaviti publici su:
Što danas znači kad netko neprestano priča da bi trebao raditi?
Što je danas život u provinciji?
Što je danas odlazak u grad?
Što je danas život bez mobitela?
Koliko su motivi Čehovljevih likova bliski čovjeku današnjice i vremenu u kojem živimo?

U ovom inovativnom projektu sudjeluju glumici Drame HNK u Zagrebu: Nina Violić, Jadranka Đokić, Daria Lorenci Flatz, Krešimir Mikić, Siniša Popović, Dušan Gojić i Ivan Colarić te mladi glumci s Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu Ugo Korani, Iva Jerković i Marin Klišmanić.

Tri sestre
na repertoaru su u prostorijama Ansambla LADO 19.10., 22.10., 24.10., 25.10., 28.10., 31.10., 18.11., 25.11.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.