Novosti

Predstavljanje monografije o Ivanki Boljkovac

Predstavljanje monografije o Ivanki BoljkovacIz kazališta — 05. svibnja 2022.

Predstavljanje monografije o Ivanki Boljkovac, slavnoj sopranistici, nacionalnoj prvakinji Opere HNK u Zagrebu i svestranoj kazališnoj umjetnici održati će se u foyeru u četvrtak, 12. svibnja u 17.30 sati.                                                                                              

Ivanka Boljkovac jedna je od naših najvećih sopranistica posljednjih desetljeća koja je svoju cjelokupnu karijeru u trajanju od četiri desetljeća provela u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, našoj najvećoj nacionalnoj kući, nižući brojne naslove i uloge sopranskoga repertoara; od Aide, Lise, Santuzze, Leonore do Donna Anne, Desdemone, Elektre, Eve, Tosce i mnogih drugih, Ivanka je  nosila operni repertoar briljirajući u svakom nastupu.                               

Uz to je i nastupala u brojnim kazalištima izvan Zagreba te je održala desetine humanitarnih nastupa i koncerata u zemlji i inozemstvu.               

Njezina predanost umjetnosti, profesionalnost i spremnost na umjetničke izazove obilježili su njezin rad. Ova monografija je podsjećanje na sve ono lijepo i dobro što nam je Ivanka Boljkovac dala, ne samo sa operne scene, nego i u druženju i suradnji s umjetnicima, ali i s onima manje sretnima kojima je potrebna pomoć.

Monografiju će predstaviti intendantica Dubravka Vrgoč, autorica Marija Barbieri, dirigent Mladen Tarbuk, operni kritičar i publicist Davor Schopf, glavni urednik monografije Zlatko Vidačković te Ivanka Boljkovac.

Nakladnik monografije je Umjetnička organizacija Metropolis 

Ulaz je slobodan.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.