Novosti

Praizvedena je drama <em>Nestajanje</em> Tomislava Zajeca u režiji Dore Ruždjak Podolski

Praizvedena je drama Nestajanje Tomislava Zajeca u režiji Dore Ruždjak PodolskiIz kazališta — 21. siječnja 2024.

Drama Nestajanje suvremenog hrvatskog pisca Tomislava Zajeca praizvedena je 19.siječnja u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Prema riječima autora Nestajanje je drama o odnosu predatora i žrtve, ali i o suočavanju s traumom koja terapeutski vodi ka borbi protiv vlastitog nestajanja. Glavni junak Marko (Marin Klišmanić) čitavo se vrijeme bori s traumom koju je zadobio još kao dijete i koju na neki način gotovo nehotice obnavlja nakon rođenja svog djeteta. Drama govori i o dvije obitelji, jednoj koja je već dulje vremena zajedno i drugoj tek formiranoj te zajedničkoj tajni koja ih povezuje. 

Ovo je jedna fiktivna priča koja je dočekala svoje vrijeme da bude ispričana, mnoge stvarne to ne dočekaju, nažalost. Ako gledajući predstavu  prepoznate neki dio sebe ili osjetite osjećaj društvene odgovornosti, zapamtite da nisu uvijek nužna radikalna djela, dovoljno je i pobrinuti se da jedno drvo izraste zdravo i snažno, rekla je dramaturginja Emma Kliman.

U ulogama su Krešimir Mikić, Nina Violić, Iva Mihalić, Marin Klišmanić, Iva Jerković Oreški, Lana Barić, Ksenija Marinković, Ivan Jončić, Marin Stević, Alen Šalinović, Ruben Carović.

Ulaznice kupite OVDJE.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.