Novosti

Operni gala koncert u povodu obilježavanja  tridesete obljetnice tvrtke Tomić & Co

Operni gala koncert u povodu obilježavanja tridesete obljetnice tvrtke Tomić & CoIz kazališta — 21. svibnja 2023.

Opernim gala koncertom u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu koji će se održati u utorak 23. svibnja u 19.30 sati, tvrtka Tomić&Co, jedini ovlašteni zastupnik BMW vozila u Hrvatskoj proslavit će 30. godišnjicu poslovanja.

Za ovu jubilarnu proslavu Tomić&Co predložio je Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu da se svečanost dogodi u krovnoj instituciji kazališne umjetnosti u Hrvatskoj. Izvrsnost u kulturi i izvrsnost u automobilskoj industriji rezultirali su ovom suradnjom, posebice jer HNK u Zagrebu nastoji iskoristiti sve mogućnosti povezivanja privatnog i javnog sektora u svom poslovanju, rekla je intendantica zagrebačkog HNK Iva Hraste Sočo.

Bit će to događaj koji će u gledalištu okupiti veliki broj prijatelja i poslovnih suradnika Tomić&Co, a s druge strane, na pozornici, bit će ansambl Opere HNK u Zagrebu pod ravnanjem Ivana Repušića, trenutačno najaktivnijeg i najuspješnijeg hrvatskog dirigenta s međunarodnom karijerom.
Njima će se u ovoj prilici pridružiti i posebni gosti, svjetske operne zvijezde.
Nastupa meksički tenor Javier Camarena jedan od rijetkih pjevača kojega je publika zvala na bis tijekom nastupa u njujorškoj Metropolitan operi, a uz Camarena nastupa i rumunjski bariton George Petean kojega je hrvatska publika imala priliku u veljači ove godine gledati u Verdijevoj Traviati u zagrebačkom HNK.
Petean je već godinama i gost najpoznatijih svjetskih opernih pozornica od Münchena, Berlina, Milana, New Yorka, Beča, Züricha i drugih. Na obljetničkom opernom gala koncertu Tomić&Co tvrtke nastupa i prvakinja Opere te višestruko nagrađivana sopranistica Marija Kuhar Šoša a uz nju će pjevati i mezzosopranistica Martina Mikelić, umjetnica s međunarodnom karijerom te Zbor a sve uz pratnju Orkestra HNK u Zagrebu.

Ovaj izuzetni operni doživljaj dar je gospodina Franje Tomića i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu svim građanima koji će imati priliku putem izravnoga prijenosa na velikome ekranu ispred kazališta slušati spektakularan operni program.

Pozivamo građane da dožive ekskluzivno iskustvo u utorak 23. svibnja s početkom u 19.30 sati na Trgu Republike Hrvatske kod glavnog ulaza u kazalište jer će u programu sastavljenom od djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Giacoma Puccinija, Giuseppea Verdija, Jakova Gotovca, Richarda Wagnera te drugih domaćih i svjetskih autora svatko pronaći nešto za sebe.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.