Novosti

Operetu <em>Šišmiš</em> putem OperaVision platforme gledala je publika u cijelom svijetu

Operetu Šišmiš putem OperaVision platforme gledala je publika u cijelom svijetuIz kazališta — 02. siječnja 2024.

Operna publika iz cijelog svijeta uživala je 9. siječnja u zagrebačkoj izvedbi operete Šišmiš pod ravnanjem maestra Srbe Dinića, u režiji Krešimira Dolenčića te u dva dana od emitiranja ima već 8000 pregleda na YouTube kanalu.

Na platformi OperaVision, gledatelji iz cijeloga svijeta pratili su prijenos uživo operete Šišmiš Johanna Straussa ml. koja je premijerno izvedena u prošloj opernoj sezoni, a i ovih je blagdana igrala na repertoaru Hrvatskoga narodnoga kazališta u Zagrebu.
Izvedbu su gledali zaljubljenici u operu iz cijeloga svijeta (Irana, Kolumbije, Argentine, Bugarske, Nizozemske i drugih zemalja) koji su uživo i komentirali izvođače i nastup. Sudeći po komentarima, gledatelji su bili oduševljeni solistima, Zborom i Orkestrom Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, a posebne su pohvale dobili maestro Dinić i autorski tim, na čelu s redateljem Krešimirom Dolenčićem.

Opereta Šišmiš bit će dostupna za gledanje sve do lipnja 2024. na OperaVision YouTube kanalu.

Komentari:

I think this is the first time for me to hear this opera not to be in German. I think it's beautifull. The music and the play are so powerfull that language doesn't matter. Borderless pleasure!

Greetings from Canary Islands! I was so delighted to see this on the programme today! HNK is my home opera house and my husband and I saw The Fledermaus live a year ago! Lovely memories brought back!

I'm very happy that they didn't modernize it.

It sounds incredibly good. I am used to the German (and don't know Croatian) but everything is delightful.

Ozren always gets these funny roles and he does them soooo well!

Do danas je zagrebački HNK ostvario uspješnu suradnju na platformi Operavision prijenosom predstava Medij, Turandot, Ero s onoga svijeta, Nikola Šubić Zrinjski i Lennon koje su vidjele tisuće gledatelja i ljubitelja opera.

OperaVision jest platforma namijenjena promicanju opere i umjetničkih izvedbi preko interneta. Neprofitan je to projekt koji kazalištima diljem Europe omogućuje iznimno veliku vidljivost projekata, umrežavanja i mogućnost međunarodnih gostovanja i razmjena, a financira se iz programa Europske komisije Kreativna Europa te promiče opernu umjetnost koristeći se novim tehnologijama.
OperaVision osnovala je organizacija Opera Europa, najveća neprofitna udruga koja okuplja najveće operne kuće iz Europe, poput La Monnaie iz Bruxellesa, Royal Opera House iz Londona, Opere FrankfurtTeatra Real iz Madrida, Royal Swedish Opere iz Stockholma, a među kojima je i HNK u Zagrebu kao matično hrvatsko kazalište.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.