Novosti

HNK u vašem kvartu

HNK u vašem kvartuIz kazališta — 02. svibnja 2020.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svojim će sugrađanima darovati male operne spektakle na otvorenome u izvedbi solista Opere.

Od ponedjeljka 4. svibnja, HNK u Zagrebu obilazit će zagrebačke kvartove i omogućavati građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivijih opernih arija.
Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim onim vjernim i novim gledateljima koji su otkada je zagrebački HNK pokrenuo prikazivanje svojih hit predstava na digitalnim platformama, pogledali naše izvedbe nevjerojatnih pola milijuna puta.
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će gledajući soliste i slušajući operne arije u svojem kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere svojstvene kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba koja će programe popratiti i na svojim internetskim stranicama www.infozagreb.hr te na društvenim mrežama.

Prvi koncert na otvorenome održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja u glazbenome paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 20 sati.
Građani će sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera kakve su Don Giovanni, Seviljski brijač ili Trubadur u izvedbi operne solistice Lane Kos i opernog prvaka Ljubomira Puškarića.

Dragi sugrađani, pozivamo vas zapjevajte sa solistima zagrebačke Opere, ali sa sigurne udaljenosti, sa svojih balkona, prozora i terasa, a slučajne prolaznike molimo neka se pridržavaju mjera zaštite i socijalne distance.

Sve informacije o programu možete pronaći na www.hnk.hr kao i na društvenim mrežama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

PROGRAM: HNK U VAŠEM KVARTU

4. svibnja u 20 sati
Zrinjevac, paviljon
Lana Kos, sopran
Ljubomir Puškarić, bariton
Nina Cossetto, klavir

6. svibnja u 20 sati
Travno, Mamutica
plato kod KUC Travno (B. Magovca 17)
Ivana Lazar, sopran
Ozren Bilušić, bas bariton
Nina Cossetto, klavir

9. svibnja u 20 sati
Martićeva 14 D kod Bookse
Valentina Fijačko Kobić, sopran
Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopran
Helena Borović, klavir

13.svibnja u 20 sati
Vrbani, park kod shopping centra Point
Rudeška cesta 169 A
Ivana Lazar, sopran
Davor Radić, bariton
Vjekoslav Babić, klavir

16. svibnja u 20sati
Park dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva
Republike Austrije 20
Tamara Franetović-Felbinger, sopran
Stjepan Franetović, tenor
Vjekoslav Babić, klavir

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.