Novosti

<em> Rigoletto </em> Giuseppea Verdija premijerno izveden te nagrađen ovacijama

Rigoletto Giuseppea Verdija premijerno izveden te nagrađen ovacijamaOpera — 28. listopada 2023.

Prva ovosezonska operna premijera Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Rigoletto Giuseppea Verdija, izvedena je 27. listopada te ispraćena višeminutnim ovacijama.

Jednom od najizvođenijih i najpopularnijih opera talijanskog skladatelja ravnao je šef dirigent HNK-a u Zagrebu Pier Giorgio Morandi, a režirao je Pier Francesco Maestrini. Naslovnu ulogu Rigoletta u premijernoj podjeli pjevao je solist opere Ljubomir Puškarić, Vojvodu od Mantove utjelovio je gost solist Atalla Ayan, Gildu je tumačila operna gošća Irina Dubrovskaya, Sparafucile je Luciano Batinić a u ulozi Maddalene je operna gošća Sofija Petrović. Grof Monterone je Ozren Bilušić dok je u ulozi Giovanne bila Dina Jularić.

Ostalu podjelu te podjele po datumima izvedbi pogledajte OVDJE.

Iznimno nam je zadovoljstvo što ćemo sezonu zagrebačke Opere otvoriti velikom premijerom Verdijeva Rigoletta, i to upravo u godini kada obilježavamo 150 godina od prve izvedbe ove popularne opere u Hrvatskoj. Sjajan međunarodni autorski tim, izvanredni solisti te Zbor i Orkestar naše Opere predstavit će produkciju koja će, vjerujem, dugi niz sezona igrati na našoj pozornici. Interes publike je izniman, gotovo su sve izvedbe već sada, desetak dana prije premijere – gotovo rasprodane,  istaknula je ravnateljica Opere HNK u Zagrebu, Željka Barišić Pulig u najavi opere.

Projekt je programska suradnja – razmjena između HNK-a u Zagrebu i Slovenskoga narodnog gledališča Maribor.

*Hvala Cukeraj - torte i slastice na torti Rigoletto 

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.