Novosti

<em> Prelaženje linije </em> - Večer tri baleta

Prelaženje linije - Večer tri baletaBalet — 13. lipnja 2023.

Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu kao posljednju ovosezonsku premijeru prikazat će u jednoj večeri tri kraća suvremena baletna djela (Triple Bill.)

Večer tri baleta – Prelaženje linije izvedba je renomiranih europskih koreografa mlađe generacije: Massimiliana Volpinija, Philippea Kratza i Francesca Nappe, koju će premijerno izvesti ansambl Baleta 16. lipnja na sceni zagrebačkog HNK.

Tri koreografa različitih plesnih poetika prikazat će odvojene putove plesnog istraživanja, pronalazeći veze i dodirne točke između klasičnoga i suvremenog plesnog izričaja, spajajući različite stilove i tehnike, sudarajući ih ili presijecajući te stvarajući vizije bez granica ili definicija.

Plesači zagrebačkog Baleta, iako klasično obrazovani, već su mnogo puta dokazali kako suvereno vladaju i suvremenim pokretom. Ovi novi dekonstruirani plesni koraci praćeni su akustičnim instrumentima i digitalnim zvukovima, stoga su za njih nov i drukčiji izazov.
Sva tri koreografa, koji će se prvi put predstaviti zagrebačkoj publici, dobitnici su mnogih važnih strukovnih međunarodnih nagrada i priznanja.

Massimiliano Volpini – ravnatelj je Baleta HNK u Zagrebu i poznati talijanski plesač i koreograf, koji je od 1995. kreirao stotinjak baletnih koreografija i koreografija u opernim, dramskim predstavama te mjuziklima.

Philippe Kratz – nagrađivani je njemački koreograf, u novije vrijeme zapažen po konceptualno strukturiranim koreografijama u koje uključuje tematske improvizacije iz procesa stvaranja djela uz autorsku glazbu.

Francesco Nappa – međunarodno je poznat talijanski plesač, koreograf i polivalentni umjetnik koji u svojemu umjetničkom izričaju spaja ples, slikarstvo i glazbu.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.