Novosti

Dan otvorenog trga 2019.

Dan otvorenog trga 2019.Iz kazališta — 23. rujna 2019.

Dan otvorenog trga koji šestu godinu zaredom organizira Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, održao se ispred i u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
U ovogodišnjem programu Dana otvorenog trga sudjelovali su: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Sveučilište u Zagrebu sa svojim sastavnicama - Akademijom dramske umjetnosti i Muzičkom akademijom, Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, Hrvatski školski muzej, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Muzej za umjetnost i obrt i domaćin Grad Zagreb.

Građani su na jednom mjestu vidjeli Zbor Opere HNK u Zagrebu koji je izveo Nabucco, Va pensiero, G.Verdija te arije iz opere Madama Butterfly, G.Puccinija kao i Zbor Cigana iz opere Trubadur G.Verdija.
Ansambl Drame HNK u Zagrebu izveo je glazbeni brojeve i ulomke iz predstave Tko pjeva zlo ne misli u režiji Renea Medvešeka te najavio premijeru predstave Tri sestre u režiji Bobe Jelčića.
Balet HNK u Zagrebu razveselio je posjetitelje koji su mogli pogledati baletne vježbe uz vodstvo prof. Vladimira. U HNK u Zagrebu publici je predstavljen program Od pera do opere dirigenta Alana Bjelinskog u izvedbi orkestra i zbora Opere HNK u Zagrebu te uz klavirsku pratnju Vjekoslav Babić.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.