Novosti

Balet <em>Petar Pan</em> za cijelu obitelj

Balet Petar Pan za cijelu obiteljBalet — 28. ožujka 2020.

Balet Petar Pan u koreografiji Giorgija Madije i pod ravnanjem Alana Bjelinskog večeras u 20 sati možete gledati na YouTubu kanalu 24sata.

Predstave su dostupne na YouTubu 24sata: https://www.youtube.com/watch?
Informacije su i na Facebooku HNK u Zagrebu: https://www.facebook.com/hnk.hr/
Web 24sata: http://bit.ly/24sata_WEB
Facebook 24sata: http://bit.ly/24sata_FB

Priča o dječaku koji ne želi odrasti jedna je od najpoznatijih dječjih priča svih vremena. Od 1904. godine, kada ju je pisac James M. Barrie predstavio kao kazališnu predstavu, Petar Pan osvaja publiku diljem svijeta. Ja sam mladost! Ja sam radost! Ja sam mala ptica, koja se izlegla iz jajeta, tvrdi Petar Pan i ponovno, punih sto godina i više, poziva Wendy, Johna i Michaela na uzbudljiv let u Nigdjezemsku, gdje sudjeluju u hrabrim bitkama s kapetanom Kukom i zastrašujućim krokodilom, gdje susreću vile, gusare i Indijance, Tiger Lily i njezina indijskog princa… Uobražena vila Zvončica uvijek je s njima, a hrpa izgubljenih dječaka, banda Petra Pana, dočekuje ih gostoljubivo, barem onoliko koliko to ti momci iz pustinje mogu znati.

Uz koreografiju i režiju, Giorgio Madia potpisuje i oblikovanje svjetla te libreto nastao prema libretu Brune Bjelinskoga temeljenom na istoimenoj priči Jamesa Matthewa Barriea. Scenografija je djelo Kinsuna Chana, a kostimografiju i asistenciju koreografije potpisuje Adriana Mortelliti. Redatelj zračnih scena je Ran Arthur Braun, tehnički supervizor zračnih scena Jacob Sebastian Malm, a na projektu sudjeluju i dramaturginja Annegret Gertz, baletni majstor Mihaela Devald, asistent scenografa Ante Serdar, asistentica kostimografkinje Tihana Cizelj te autori cvjetnog uzorka Marina Marić i Damir Medvešek.

Uz Kornela Palinka, Ivu Vitić Gameiro i Catarinu Meneses nastupaju Gianmarco Beoni kao Michael, Adam Harris kao John, George Stanciu kao Kapetan Kuka, Rieka Suzuki kao indijanska princeza, Guilherme Gameiro Alves kao indijanski princ, Milka Hribar Bartolović kao gospođa Darling, Natalia Horsnell kao vila i ostali.

Kakva predstava! Kad uzmognete, a svakako iduće sezone, pođite u HNK u Zagrebu i pogledajte balet Petar Pan.
— Jutarnji list
Ukratko, predstava kojoj ćemo se veseliti najesen, i užitak koji sigurno neće biti privilegij samo dječje publike.
— Plesna scena.hr

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.