Novosti

Veliko hvala baletnim umjetnicima koji odlaze u mirovinu

Veliko hvala baletnim umjetnicima koji odlaze u mirovinuBalet — 07. lipnja 2023.

Na maloj proslavi u baletnoj dvorani oprostili smo se od naših dragih kolega koji u sljedećim danima odlaze u zasluženu mirovinu. Naime, dok pripremamo svečanu proslavu, predviđenu za početak sljedeće sezone i specijalni Gala koncert koji će biti posvećen upravo velikoj smjeni generacija  željeli smo dragim kolegama zahvaliti upravo na mjestu na kojem su i započeli svoj umjetnički put.

Oproštaj je bio izrazito emotivan jer u mirovinu odlazi velika grupa umjetnika koji su obilježili cijelo jedno dugačko razdoblje te koji su Baletu, ali i Hrvatskom narodnom kazalištu dali snažan umjetnički, ali i ljudski doprinos.

Želimo im svima da i dalje ostanu aktivni te da ostanu blizu Baletu HNK u Zagrebu te da nastave i dalje pratiti i podupirati naš rad.

Veliko hvala Edini Pličanić, Mateji Pučko, Olji Jovanović, Mirni Sporiš, Ervini Sulejmanovoj, Dubravku Kolšeku, Andreju Izmestjevu, Saule Ashimovoj, Nataši Sedmakov, Martini Fici, Blanki Marković, Lovorki Puk Tomić, DomagojuVrbljaninu, Ramiju Dumitru Mogi, Ilinci Barbu Moga, Lidiji Herceg, Tatjani Hrvačić Gašparac, Bojani Suntešić, Dariji Gevaj Senić, Barbari Novković Novak, Danijeli Batur, Danijeli Zobunđiji, Tatjani Andročec, Anželiki Marović Matić, Alenu Gotalu, Filipu Filipoviću, Siniši Bosnaru te Andriji Paladi.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.