Novosti

<em>Večer za Ukrajinu</em>

Večer za UkrajinuIz kazališta — 18. lipnja 2022.

U sklopu Festivala Ljetne večeri HNK u Zagrebu 17. lipnja održan je program Večer za Ukrajinu ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

U znak solidarnosti i podrške ukrajinskom narodu i Ukrajini Umjetnici Drame zagrebačkog HNK čitali su ukrajinske pjesnikinje i pjesnike poput Tarasa Ševčenka, Katerine Kalitko i Line Kostenko, a nastupili su i ukrajinski učenici iz škole suvremenog plesa Ane Maletić kao i učenici glazbenog učilišta Elly Bašić s ukrajinskim pjesmama i napjevima.
Dušu i značaj ukrajinske kulture publici su dočarale ukrajinske glumice Maria Šhtofa i Oleksandra Bartok.

NASTUPILI SU:

Glumci Drame HNK u Zagrebu: Luca Anić, Ivana Boban, Zijad Gračić, Damir Markovina, Milan Pleština, Alen Šalinović, Filip Vidović, Silvio Vovk, Mirta Zečević.
Učenici GU Elly Bašić, Zagreb: Yelizaveta Bilonozuko, Katarina Mudryk, Ana Kisil, Vladyslav Kisil, Olha Lesiv, Alisija Mudryk, Latarina Mudryk, Katarina Mudryk, Uljana Mudryk; Vokalni ansambl učenika 2. sr.
Učenica Škole suvremenog plesa Ane Maletić, Zagreb: Sofija Andriičenko
Akademske glumice iz Kijeva: Maria Shtofa, Oleksandra Barstok


POMOĆ UKRAJINI

Pomoći možete i donacijom putem humanitarne akcije koju je Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu pokrenulo kako bi pružilo financijsku potporu Akademskom kazalištu opere i baleta Taras Ševčenko u Kijevu. Novac će se iskoristiti za kupnju lijekova za umjetnike te za liječenje i pomoć umjetnicima pogođenima ratom a donacije je moguće uplatiti sve do 6. srpnja kada završava humanitarna akcija.

Račun otvoren za tu svrhu:

Banka: Privredna banka Zagreb
Adresa banke: Radnička cesta 50
IBAN računa HR91 2340 0091 5111 9127 3
SWIFT CODE: PBZGHR2X

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.