Novosti

U rujnu u HNK se održava Međunarodni festival <em>Peterburška kazališna sezona </em>

U rujnu u HNK se održava Međunarodni festival Peterburška kazališna sezona Opera — 03. svibnja 2019.

Od 12. do 19. rujna 2019. godine u Zagrebu će se održati XIII. međunarodni festival Peterburška kazališna sezona. Publici će biti predstavljene četiri predstave vodećih kazališnih redatelja Sjeverne prijestolnice te izložba mladog ruskog umjetnika.

Festival je osnovan 2007. godine s ciljem jačanja i razvijanja odnosa između Sankt-Peterburga i kazališnih centara raznih zemalja razmjenom ideja te održavanjem važnih kulturnih događaja. Festivalske predstave ranije su bile predstavljene u Pragu, Helsinkiju, Milanu, Marseillesu, Beogradu, Tallinnu i drugim gradovima.

Mjesto održavanja projekta bit će Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, na čijoj su sceni peterburška kazališta već nastupala u okviru kulturnih programa od 2016. do 2018. godine. Zahvaljujući Festivalu, stanovnici glavnog grada Hrvatske moći će se upoznati s predstavama raznih žanrova i formi, a također se približiti suvremenoj umjetnosti Sankt - Peterburga.

Međunarodni festival Peterburška kazališna sezona koji se održava u glavnim kulturnim centrima gradi mostove između zemalja i gradova, upoznaje publiku s najnovijim trendovima i dostignućima Sjeverne prijestolnice. Upravo će zato projekt u Zagrebu biti nastavak rusko-hrvatskog dijaloga koji potiče stvaralačku razmjenu i jača kulturno-umjetničke veze.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.