Novosti

Međunarodni festival <em>Sanktpeterburške kazališne sezone</em>

Međunarodni festival Sanktpeterburške kazališne sezoneOpera — 18. lipnja 2019.

 Od 12. do 17. rujna 2019. godine u Zagrebu će se održati XIII. Međunarodni festival Sanktpeterburške kazališne sezone. Publici će biti predstavljene četiri predstave vodećih kazališnih redatelja iz Sankt - Peterburga, Sjeverne prijestolnice  Ruske federacije te izložba mladog ruskog umjetnika, fotografa, Pavla Frančišina.

Festival je osnovan 2007. godine s ciljem jačanja i razvijanja odnosa između Sankt-Peterburga i kazališnih centara raznih europskih zemalja razmjenom ideja te održavanjem važnih kulturnih događaja. Festivalske predstave ranije su bile predstavljene u Pragu, Helsinkiju, Milanu, Marseillesu, Beogradu, Tallinnu i drugim gradovima.

Mjesto održavanja ovoga festivala  bit će Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, na čijoj su sceni peterburška kazališta već nastupala u okviru kulturnih programa od 2016. do 2018. godine. Zahvaljujući festivalu, stanovnici glavnog grada Hrvatske moći će se upoznati s predstavama raznih žanrova i formi i tako pobliže upoznati suvremenu umjetnost Sankt-Peterburga.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.