Novosti

Upoznajte najmlađe s raskošnim svijetom opere

Upoznajte najmlađe s raskošnim svijetom opereOpera — 16. travnja 2020.

Predstavu Vještica Hillary i uvrijeđeni kontrabas prema tekstu Petera Lunda i glazbi Winfrieda Radekea u društvu svojih najmlađih ukućana možete pogledati večeras u 20 sati OVDJE.

Vješticu glumi Mirta Zečević, a uz nju nastupaju operni solisti Ivanka Boljkovac (Maria Bellacanta) i Tvrtko Stipić (gospon Pultek, poslužitelj orkestra), uz glazbeno vodstvo Josipa Šege. Redatelj je Krešimir Dolenčić, adaptaciju potpisuje Dina Vukelić, a glazbeno oblikovanje Mario Mirković.

U prekrasnome prostoru kazališnoga kroz zabavan sadržaj i lijepu glazbu, troje će izvođača svojom uživljenom igrom i pjevanjem, najmlađima dočaravati raskošan svijet opere na jednostavan način,ili kako kaže Hillary: Opera ima priču. Isto kao što film ima priču. Ili videoigra. Ili knjiga. Sve o operi pitajte mene, ja vam sve znam jer me Maria naučila. Mogu biti prva vještica doktorica opere. Čak sam smislila u glavi jedan libreto. To vam je tekst za operu. Moja opera išla bi ovako.

Kad nam se neka predstava jako svidi, red je da ju i posebno pohvalimo i pozovemo roditelje da djecu odvedu na buduća prikazivanja. A nama se sve svidjelo vezano uz „Vješticu Hillary i uvrijeđeni kontrabas“. I priča i glumci i kostimi.
— Roditelji.hr
Jednostavan i poučan sadržaj ove lepršave i nepretenciozne predstave više je nego dobrodošao za odgajanje i inicijaciju budućih posjetitelja opernih predstava.
— Večernji list

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.