Novosti

<em>Tko pjeva zlo ne misli</em> – najbolja predstava XI. Gumbekovih dana

Tko pjeva zlo ne misli – najbolja predstava XI. Gumbekovih danaDrama — 29. ožujka 2018.

Na ovogodišnjim, XI. Gumebkovim danima HNK u Zagrebu se predstavio s predstavom Tko pjeva zlo ne misli, Vjekoslava Majera, Kreše Golika i Renea Medvešeka u režiji Renea Medvešeka. Ocjenjivački sud u sastavu Marta Crnobrnja, scenografkinja i Gumbekova kći, Tomislav Kurelec, kazališni kritičar, Branko Babac i Mehmed Aganović zagrebačkome Hrvatskome narodnom kazalištu dodjelio je dvije nagrade; nagradu za najbolju ulogu Zrinki Cvitešić ( za ulogu Ane Šafranek) i  nagradu na najbolju predstavu XI. Gumbekovih dana.

Obraloženje žirija prenosimo u cijelosti:

Ravnopravnu nagradu za najbolju ulogu dobiva Zrinka Cvitešić za izvanredno glumačko, pjevačko i plesačko umijeće u tumačenju Ane u Tko pjeva zlo ne misli u režiji Renea Medvešeka. Njena slojevita interpretacija unijela je i neke suvremene elemente u tumačenje žene koja mašta o idealiziranim ljubavima dodajući joj i odlučnost u borbi za poziciju žene i njezina prava.

A kao najbolja predstava XI. Gumbekovih dana nagradu dobiva Tko pjeva zlo ne misli Vjekoslava Majera, Kreše Golika i Renea Medvešeka u režiji Renea Medvešeka i izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu koja spektakularno povezuje novu interpretaciju purgerskog Zagreba iz tridesetih godina prošlog stoljeća s kritičkim viđenjem naslijeđa koje je u kolektivnu svijest upisao izvanredni Golikov film te tako ostvaruje izuzetan kazališni doživljaj.  

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.