Novosti

Tamni pejzaži - Bolero večeras online

Tamni pejzaži - Bolero večeras onlineBalet — 03. travnja 2020.

U stalnoj težnji da kao sastavnicu repertoara ima i domaća suvremena baletna djela, HNK u Zagrebu 2016. godine predstavlja radove dviju suvremenih i već etabliranih hrvatskih koreografkinja koje večeras u 20 sati možete pogledati na YouTube kanalu OVDJE.

Tamni pejzaži mogu označavati sve ono što nije upisano u prostor svijeta. Ako zamislimo formu kao početnu točku kojom izražavamo nešto još neoznačeno jezikom, onda taj podatak postaje upisan u okvire dosega već samom svojom manifestacijom kroz formu. (Koreografkinja Marjana Krajač)

Bolero predstavlja uporno, ustrajno i neumoljivo otkucavanje bitka zajednice. Minimaliziran, ali opsesivno repetitivan ritam individue poput kakve zaraze počinje širiti svoj hipnotički utjecaj na drugoga i druge do grupnoga, koje ga zrcali u ritmu kolektiva. (Koreografkinja Maša Kolar)

Sigurno je da je Zagreb dobio novu baletnu hit-predstavu! Prva ovosezonska premijera u HNK, koreografkinja Marjane Krajač i Maše Kolar, izvrstan ansambl – i eto dobitne kombinacije u atraktivnoj predstavi.
— Jutarnji list
Zaključimo: hrabrost i povjerenje nesumnjivo su se isplatili, a središnja nacionalna kazališna kuća kao i hrvatska (i baletna i suvremena) plesna scena bogatiji su za dva recentna rada. Provjerite.
— Plesna scena.hr

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.