Novosti

Talijanski mediji o koncertu <em>Ljubavne arije</em>

Talijanski mediji o koncertu Ljubavne arijeOpera — 18. veljače 2021.

O nastupu naših opernih solista Lane Kos, Tomislava Mužeka, Davora Radića i pijanistice Nine Cossetto pisali su i talijanski mediji. Talijanski portal ierioggidomaniopera.com specijalizan za opernu umjetnost pratio je 16. veljače putem live streama koncert Ljubavne arije te u kritici hvalio Hrvatsku kao zemlju velikih glasova i strasti za glazbom.

Zvijezda večeri zasigurno je bila istinska prvakinja, Lana Kos, čijim smo se izvedbama uživo imali više puta prilike diviti. Umjetnica se predstavila bezvremenim šarmom, prirodnim darom privlačenja pozornosti, naglašenom i dominantnom scenskom pojavom i uživanjem u muziciranju što se posebice očitovalo u trenutku kada je, izašavši na bis, plesala na pozornici poput vihora, piše u kritici koja se nastavlja oduševljenjem baritonom Davorom Radićem i njegovom stentorskom glasu prekrasne tamne boje i učinkovite interpretativne čvrstoće.

Tomislav Mužek je donio na scenu pjesmu velikodušne lirike, zahvaljujući boji njegova glasa koji kao da je preliven sjajem i koji se očituje u hvaljenoj jasnoći izražaja piše nadalje u tekstu a pohvale su usmjerene i prema pijanistici Nini Cossetto koja je besprijekorna u pratnji pjevača i pružanju podrške i potpore. Uz glasovirsku pratnju, Nina Cossetto se iskazala i kao voditeljica koja je povela za ruku gledatelje na ovo glazbeno putovanje, prepričavajući glazbene brojeve sa zanosom i znanjem.

Cijelu kritiku možete pročitati OVDJE

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.