Novosti

Održan svečani koncert povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

Održan svečani koncert povodom početka hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unijeOpera — 10. siječnja 2020.

Predsjedanje Hrvatske Vijećem Europske unije koje je započelo 1. siječnja 2020.godine povijesni je trenutak za našu zemlju a Hrvatsko narodno kazalište kao središnja nacionalna kazališna institucija u Hrvatskoj tim je povodom sinoć održala svečani koncert na kojem su prisustvovali najviši hrvatski i europski dužnosnici.

Premijer Andrej Plenković nazočne je pozdravio i podsjetio da je hrvatsko predsjedanje uslijedilo u sedmoj godini hrvatskog članstva u EU i uoči 30. godišnjice uvođenja demokracije.

Koncertom je ravnao proslavljeni dirigent Ivan Repušić a nastupio je orkestar i zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Arije iz najpoznatijih svjetskih i domaćih djela izveli su solisti Valentina Fijačko Kobić, Dubravka Šeparović Mušović, Tomislav Mužek, Ljubomir Puškarić i Luciano Batinić.

Iznimno nam je značajan ovaj period i doista bih ga nazvala dodatnom vrijednosti našeg teatra. Nakon svečanog koncerta slijede nam putovanja na značajne europske kazališne adrese i paralelno ugošćavanje velikih europskih kazališta, rekla je intendantica HNK u Zagrebu, Dubravka Vrgoč.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.