Novosti

Svečani Božićni koncert <em>Čarolija Adventa</em>

Svečani Božićni koncert Čarolija AdventaOpera — 13. studenoga 2019.

Budući da se ove godine obilježava 20 godina profesionalne pjevačke karijere jednog od najpoznatijih opernih pjevača u Hrvatskoj, Ive Gamulina Giannija, 8. prosinca 2019. u njegovom matičnom kazalištu, zagrebačkom HNK-u, održati će se prava božićna bajka znakovitog naziva Čarolija Adventa, kao svojevrstan hommage najljepšem europskom adventu, onom zagrebačkom.

Najavljeni koncert poznati pjevač koncipirati će sa izrazitom pažnjom i posvećenošću, jer u smislenu cjelinu namjerava povezati tri umjetnosti i svoje velike ljubavi – glazbu, ples i dramu. Pri tome će ga vjerno pratiti orkestar, a na pozornici će mu se pridružiti i tri sopranistice zagrebačkog HNK - Mima Karaula, Ana Zebić i Mia Domaćina Topalušić, okupljene pod imenom One. Veteran Gamulin otvara prostor i za mlade talente pa će tako uz njega nastupiti i ženski zbor Mozartine, zbor dječaka BoysVoice, baletni prvaci Iva Vitić Gameiro i Guilhermo Gameiro Alves, kao i mladi dramski umjetnici izrazitih vokalnih sposobnosti Vanda Winter i Ivan Colarić koji će skupa sa Giannijem izvesti kultne božićne pjesme prepjevane čarobnim glasovima na njima svojstven način.

Svi oni uveličali su svojim nastupima Gamulinov nedavno održani koncert Belcanto pod zvijezdama u Klovićevim dvorima, koji je ljetos naišao na izrazito pozitivne reakcije mnogobrojne publike koja je presretna što će ta prelijepa glazbena priča nastaviti svoj put, sada na naljepšoj pozirnici u Hrvatskoj, onoj Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Veliko iščekivanje čarobnog božićnog ruha ove najdivnije glazbene bajke upravo počinje, a ulaznice za koncert potražite od ovoga tjedna na blagajni HNK po promotivnim cijenama od 100 - 200kn.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.