Novosti

Rock ‘n’ Roll i zagrebački plesnjaci na velikom koncertu ispred HNK u Zagrebu

Rock ‘n’ Roll i zagrebački plesnjaci na velikom koncertu ispred HNK u ZagrebuIz kazališta — 09. srpnja 2024.

Veliki tulum na otvorenome posvećen najvećim hitovima koji su se slušali na zagrebačkim plesnjacima od 1960 – ih godina pa sve do danas, održao se u nedjelju 7. srpnja ispred Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Pod vodstvom autorskog dvojca Ante Gele i glumca HNK u Zagrebu Nikše Kušelja, u suradnji s Jutarnjim listom te uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba, pjevali sudramski i operni umjetnici zagrebačkog HNK dok su s publikom plesali i članovi ansambla Baleta HNK u Zagrebu.

Publika je pjevajući pjesme zagrebačkih plesnjaka ispred HNK u Zagrebu sudjelovala u vremeplovu dobre glazbe kroz desetljeća, u gradu koji je oduvijek bio rasadnik kultnih bendova i pjesama. Naime, već četvrtu godinu zaredom organizira se posveta Zagrebu u obliku velikog koncerta za sve građane na Trgu Republike Hrvatske. Ovoga puta program je bio osmišljen u četiri čina. Isprepletale su se 60-e: Ribnjak i plesnjaci, 70-e: Saloon i hipiji, 80-e: Kulušić i pop-art te 90-e: Apokalipso i nova epoha, te na kraju rastanak uz Nostalgiju i nova svitanja.

Na koncertu su sudjelovali:

Drama: Mirta Zečević, Dušan Bućan, Ana Begić Tahiri, Tena Štivičić, Igor Kovač, Ivana Boban, Olga Pakalović, Lana Barić, Darija Lorenci Flatz, Jelena Perčin, Filip Vidović, Ivan Colarić, Marin Stević, Nikša Kušelj, Kristijan Potočki, Mirna Rustemović uz goste Sandru Lončarić, Gloriju Dubelj, Gitu Hajdarhodžić i Lovru Juragu.
Opera: Dubravka Šeparović Mušović, Siniša Štork, Gianni Gamulin i Kristijan Beluhan.
Balet: Miruna Miciu, Taiguara Goulart, Iva Vitić Gameiro, Guilherme Alves Gameiro, Rieka Suzuki Sumitomo i Takuya Sumitomo.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.