Novosti

Prepustite se čaroliji uz <em>Čarobnu frulu</em>

Prepustite se čaroliji uz Čarobnu fruluOpera — 22. travnja 2020.

Posljednja opera genijalnoga skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta Čarobna frula u režiji Krešimira Dolenčića bit će dostupna večeras za gledanje OVDJE.

Iznimno je to djelo koje u sebi ujedinjuje sve najbolje osobine jednoga od najvećih skladatelja u povijesti, koji je u formi bajke ispričao priču o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi i iskrenosti nad intrigama, zloćom i smrću. Čarobna frula jedan je od vrhunaca operne umjetnosti i izazov je kako za izvođače, tako i za publiku. Nastala je na njemački libreto Emanuela Schikanedera, a praizvedena je 30. rujna 1791. u Beču, samo dva mjeseca prije Mozartove smrti. Oblikovana u dvama činovima, Čarobna frula na prvi se pogled čini jednostavnom bajkom o borbi dobra i zla. Međutim, ispod površine se skriva kompleksna alegorija o potrazi za mudrošću i prosvjećenjem u duhu tadašnjega vremena.

Čarobna frula u režiji Krešimira Dolenčića i izvedbi svih protagonista pravi je trijumf humanosti i optimizma, maestralno iščitan iz čarobne Mozartove partiture.
— Klasika.hr
Tko je bio najbolji? Nitko! Svi su bili najbolji. Doista, treba vidjeti i čuti zagrebačku Čarobnu frulu u kojoj se svi osjećaju dobro, a publika odlazi ozarena. Rijetkost.
— Jutarnji list

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.