Novosti

Hrvatskom praizvedbom <em> Ulomci iz koreografija Angelina Preljocaja </em> počeo <em> Festival Ljetne večeri HNK u Zagrebu</em>

Hrvatskom praizvedbom  Ulomci iz koreografija Angelina Preljocaja počeo Festival Ljetne večeri HNK u ZagrebuIz kazališta — 05. lipnja 2021.

Festival Ljetne večeri HNK u Zagrebu počeo je ekskluzivnim baletnim programom koji se održao ispred kazališta. Riječ je o praizvedbi koprodukcijskog projekta Ulomci iz koreografija Angelina Preljocaja u izvedbi plesne skupine G.U.I.D. 

Plesače, koji su pozvani u sklopu međunarodne suradnje s Francuskim institutom u Hrvatskoj i zagrebačkim HNK, pratili su brojni građani koji su ih nakon plesne izvedbe nagradili ovacijama. Plesali su: Atina Tanović, Drew Benjamin Jackson, Angela Alcantara, Alice Comelli, Solène Hérault, Bastien Gache, Alfredo Gottardi, Baptiste Martinez.

Nakon baleta održan je koncert karizmatične portugalske fado pjevačice Ane Laíns koji je promoviran od strane Veleposlanstva Portugala u Zagrebu, u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu. Umjetnicu su pratili i talentirani izvođači: Paulo Loureiro (glasovir), Carlos Lopes (harmonika) i Bruno Chaveiro (portugalska gitara), koji su publiku proveli kroz glazbeno-poetsko putovanje Portugalom, uvodeći u fado najveće pjesnike portugalskog jezika.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.