Novosti

Predstavljena monografija <em> Naša Ivanka Boljkovac</em>

Predstavljena monografija Naša Ivanka BoljkovacIz kazališta — 13. svibnja 2022.

Predstavljanje monografije sopranistice i nacionalne prvakinje Opere Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu Ivanke Boljkovac održano je u četvrtak u foyeru kazališta.                                                                              
Monografiju je predstavila intendantica Dubravka Vrgoč, autorica Marija Barbieri, dirigent Mladen Tarbuk, operni kritičar i publicist Davor Schopf, glavni urednik monografije Zlatko Vidačković te Ivanka Boljkovac koja je lani dobila i Nagradu hrvatskog glumišta za životno djelo.

Bogato ilustrirana monografija Naša Ivanka Boljkovac nakladnika umjetnička organizacija Metropolisna 312 stranica prikazuje cjelokupnu profesionalnu karijeru sopranistice Ivanke Boljkovac donoseći sistematiziran pregled njezina umjetničkog djelovanja od vremena školovanja nadalje, pregled svih izvedenih opernih uloga stranih autora – Verdija, Mascagnija, Puccinija, Rossinija, Mozarta, Wagnera, Straussa i ostalih, kao i pregled opernih uloga domaćih autora – Lisinskog, Zajca, Gotovca, Krste Odaka, Zorana Juranića i ostalih.
Monografija prikazuje i sve koncertne nastupe te pregled nagrada i priznanja kojima je gospođa Boljkovac počašćena za svoj rad. Monografija okuplja i probrane osvrte domaće i međunarodne kritike te umjetnika i profesionalaca s kojima je gospođa Boljkovac surađivala tijekom profesionalne karijere. Monografija prikazuje i segmente iz privatnog života bazirajući se na vrijeme odrastanja i školovanja, kao i primarnih utjecaja na izgradnju ličnosti te početke profesionalnog glazbenog usmjeravanja Ivanke Boljkovac.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.