Novosti

Predstavi <em> Don Juan </em> pet nominacija za nagradu Zlatni studio

Predstavi Don Juan pet nominacija za nagradu Zlatni studioDrama — 09. prosinca 2022.

Studio, najveći hrvatski televizijski tjednik dodjeljuje nagradu Zlatni Studio - nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu. Za Zlatni Studio konkuriraju najbolja ostvarenja i osobe po kategorijama za djela ostvarena u razdoblju od 1. prosinca 2021. do 1. prosinca 2022. godine.

Žiri, sastavljen od televizijskih, filmskih, radijskih, kazališnih i glazbenih profesionalaca, nominirao je do pet najboljih ostvarenja ili osoba u svakoj od ukupno 20 kategorija, držeći se pri svom odabiru kriterija kvalitete, originalnosti, rezultata, ali i popularnosti kod publike.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ostvarilo je pet nominacija Zlatnog studija:

- u kategoriji za najbolju kazališnu predstavu nominirana je predstava Don Juan redatelja Dejana Projkovskog

- u kategoriji najbolji kazališni glumac nominirani su Igor Kovač za ulogu Don Juana u predstavi Don Juan i Dušan Bućan za ulogu Sganarella, sluge Don Juana u predstavi Don Juan.

u kategoriji novo lice u kazalištu i filmu nominirani su Tesa Litvan za ulogu Charlotte u predstavi Don Juan i Lovro Juraga za ulogu momka u predstavi Don Juan.

O dobitnicima nagrada odlučuje isključivo publika koja može glasovati na web stranici Jutarnji.hr ili putem kupona u tjedniku Studio.

Proglašenje pobjednika bit će 28. siječnja 2023. u 20.15 sati u izravnom prijenosu HRT-a.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.