Novosti

Posjet Futsal Dinama predstavi <em>Tko pjeva zlo ne misli</em>

Posjet Futsal Dinama predstavi Tko pjeva zlo ne misliDrama — 13. ožujka 2018.

Igrači i uprava lidera Prve hrvatske malonogometne lige, Futsal Dinama  bili su gosti Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu na predstavi Tko pjeva zlo ne misli.

Kazališni remake jednoga od najgledanijih hrvatskih filmova oduševio je igrače koji su se nakratko vratili u stari Zagreb i razdoblje između dvaju svjetskih ratova.

Na početku predstave dočekala ih je intendatica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč.

Ova predstava slijedi europsku kazališnu praksu koja kultne filmove tretira kao kulturno blago i tako  nadahnjuje nove generacije gledatelja. Naša je predstava smještena na Gornji grad gdje živi obitelj Šafranek u  svakodnevnoj purgerskoj udobnosti, a obzirom da su ovi dečki prava purgerska škola, drago mi je da su nas posjetili i pogledali  hit predstavu zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta  – kazala je Dubravka Vrgoč.

Predsjednik kluba Matija Đulvat zahvalio je intendantici na pozivu i izrazio nadu kako je ovo početak dugoročne suradnje HNK Zagreb i Futsal Dinama čime spaja zagrebačku kulturu i sport.

Mislim kako je ovo za sve nas između prvenstvenih utakmica najbolji način odmora, ali i prilika da se upoznamo s obzirom da imamo istu viziju urbanoga Zagreba. Dobro smo se nasmijali i preporučam svim našim članovima i navijačima neka ulove vremena i dođu pogledati ovu predstavu – kazao je Đulvat.

Na kraju Đuvat je iskoristio priliku te intendanticu HNK  i cijelu glumačku postavu predstave Tko pjeva zlo ne misli pozvao na jednu od budućih utakmica Futsal Dinama, što je odmah prihvaćeno.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.