Novosti

Polukoncertna izvedba opere <em>Čarobna frula</em>

Polukoncertna izvedba opere Čarobna frulaOpera — 20. studenoga 2020.

Opera Čarobna frula Wolfganga Amadeusa Mozarta koja je na rasporedu u ponedjeljak, 23. studenoga bit će, zbog epidemioloških razloga, izvedena polukoncertno.

Posljednja Mozartova opera u režiji Krešimira Dolenčića predstava je za koju se od premijere koja je održana krajem 2018. godine, uvijek tražila ulaznica više. 

Redatelj Krešimir Dolenčić na samom početku izvedbe predstavit će publici operu te ju uvesti u polukoncertnu izvedbu.

Čarobna frula je opera, ozbiljna bajka, duhovita čarolija, djelo dubokih poruka u kojem, eto, baš sasvim prispodobno današnjem trenutku čovjek mora proći kroz različita iskušenja, prvenstveno sa samim sobom kako bi pronašao ljubav, mudrost, ljepotu i mir. Djelo je to koje se igra za najmanju djecu i za najzahtjevniju publiku, glazba koja grli, veseli, smiruje i liječi. Bila ona izvođena na najspektakularniji mogući način, ili slušana u nekom osobnom miru, Čarobna frula uvijek pronalazi put do nas. U ovoj polukoncertnoj verziji uz vrhunske soliste, maestra Nikšu Barezu, naš orkestar i zbor uživat će podjednako i oni koji su gledali predstavu već više puta, kao i oni kojima je to prvi susret s tom operom. U svakom slučaju, tko god dođe, neće požaliti. Mozart je oduvijek bio najbolja dezinfekcija duše, najbolja zaštita protiv lošeg raspoloženja i najbolji ambasador humanizima, optimizma i plemenitih ljudskih vrlina, rekao je Dolenčić.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.