Novosti

Panel o opusu Arsena Dedića uoči koncerta <em>Arsenal ljetne noći</em>

Panel o opusu Arsena Dedića uoči koncerta Arsenal ljetne noćiIz kazališta — 02. srpnja 2021.

Uoči glazbeno-scenskog spektakla Arsenal ljetne noći posvećenog umjetničkom geniju Arsenu Dediću održana je panel diskusija na kojoj je govorila njegova supruga, glazbena diva Gabi Novak, istaknuti književnik i kolumnist Jutarnjeg Ante Tomić, legendarni glazbenik i aranžer Ante Gelo te glazbeni kritičar i kolumnist Jutarnjeg lista Aleksandar Dragaš.

U organizaciji Hrvatskoga narodnog kazališta u suradnji s Jutarnjim listom glazbeno scenski događaj posvećen velikom pjesniku, skladatelju, kantautoru, književniku i prevoditelju održat će se 3. srpnja u 20 sati na pozornici ispred kazališta

Arsenal ljetne noći finale je Festivala Ljetne večeri HNK u Zagrebu na kojem će se 12 vrhunskih glumaca drame HNK izmjenjivati u pjesmama i recitalima vraćajući Arsenovo djelo upravo glumcima. Uz glumce nastupa i orkestar Opere HNK u Zagrebu.

To nije večer poezije, već se govori o tome koliko su njegovi stihovi i dosjetke dio našeg glumačkog duha. Ne samo da mu se moramo odužiti nego pokazati da je umjetnik koji nadilazi sve granice. Arsen je najutjecajniji umjetnik i kantautor u hrvatskoj povijesti, rekao je ravnatelj Drame Ivica Buljan.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.