Novosti

Panel <em>Kazalište u vrijeme pandemije</em> na <em> Bitef</em>  festivalu

Panel Kazalište u vrijeme pandemije na Bitef festivaluIz kazališta — 14. rujna 2020.

Intendantica Dubravka Vrgoč sudionica je današnje panel diskusije o kazalištu za vrijeme pandemije koja će biti će održana u 15 sati u sklopu Beogradskog međunarodnog kazališnog festivala BITEF.

Panel sadrži dva dijela. 
Prvi (od 15 sati) koji se izvođačkim umjetnostima za vrijeme pandemije bavi iz perspektive kulturne politike, i drugi  (od 16 sati) koji razmatra produkcijsko-umjetničke modele.

Gosti prvog dijela su: Florence Portelli, Kathrine Deventer, Ana Ilić, Milena Dragićević Šešić
Gosti drugog dijela su: Francis Peduzzi, Dubravka Vrgoč, Jug Radivojević, Marijana Cvetković

Moderatori: Aleksandar Brkić, Jelena Knežević

Panel će se uživo prenositi na YT kanalu Bitefa (na engleskom jeziku): https://www.youtube.com/channel/UC1JapT4WrKEe-KKnhfuDPkw i YT kanalu Delegacije Evropske unije u Srbiji (na srpskom jeziku).

Ovaj je panel nastavak razmišljanja o ulozi kazališta u eri pandemije, koju je pokrenuo BITEF dok su bile na snazi ​​mjere zatvaranja.
U sve dinamičnijem digitalnom svijetu izvedbenih umjetnosti želimo na konstruktivan način pridonijeti svojoj budućnosti. Namjera nam je potaknuti sve sudionike u ekosustavu izvedbenih umjetnosti (donositelje odluka, donositelje kulturnih politika, urednike programa, producente, umjetnike) da o tim problemima razmišljaju na okretan i inovativan način, kako bi kazalište bilo moguće (i istodobno sigurno) čak i tijekom pandemije, poručuju iz Bitefa.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.