Novosti

Opera za najmlađu publiku

Opera za najmlađu publikuOpera — 03. svibnja 2019.

Program Od pera do opere održat će se u srijedu, 8. svibnja s početkom u 11 sati a u 12 sati bit će prezentirana FEDORA platforma.

Od pera do opere je edukativno — umjetnički program Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu namijenjen djeci trećih i četvrtih razreda osnovne škole.
Cilj ove interaktivne radionice je približavanje operne umjetnosti najmlađoj publici, a djeca sudjeluju u procesu nastanka operne predstave. Program osigurava druženje s eminentnim opernim umjetnicima — pjevačima, zborom, orkestrom i dirigentom te pruža nezaboravno iskustvo upoznavanja uzbudljivog svijeta operne umjetnosti.

Projekt je osmislio maestro Alan Bjelinski koji uz maestra Ivana Josipa Skendera, pjevače Dijanu Hije i Sinišu Hapača, članove orkestra i zbora HNK u Zagrebu sudjeluju na radionicama. Projekt je režirao Hrvoje Korbar.

FEDORA je neprofitna organizacija koja ima za cilj promicati opernu i baletnu umjetnost, prikupljanjem sredstava za nova ostvarenja i koprodukcijske projekte između opernih kuća, festivala i umjetnika. Pedesetak članova FEDORE prestižne su operne kuće, festivali, baletne skupine i glazbene udruge iz 14 europskih zemalja, poput Royal Opera House (Velika Britanija), Festival d’Aix-enProvence (Francuska) ili Kazalište u Magdeburgu (Njemačka). Jedan od osnovnih ciljeva FEDORA platforme je edukacija djece i mladih o opernoj umjetnosti.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.