Novosti

Ne propustite Čehovljevu dramu <em>Ivanov</em> online

Ne propustite Čehovljevu dramu Ivanov onlineDrama — 07. travnja 2020.

Čehov je dramu Ivanov napisao za samo deset dana 1887. godine, na narudžbu moskovskoga Korševa kazališta, gdje je djelo i praizvedeno.
Večeras u 20 sati u režiji Eimuntas Nekrošiusa imate je prilike pogledati OVDJE.

Ivanov je vlasnik ladanja s brojnim životnim problemima. U braku je sa ženom koju ne voli, a koja je i vrlo bolesna. Dok se muči sa smislom vlastite egzistencije, Ivanov se beznadno zaljubi u djevojku Sašu, što mu dodatno zakomplicira život. Kako bi pobjegao od problema koje ne zna riješiti, odlučuje se na neočekivan korak.

Naslovnu ulogu Ivanova glumi Bojan Navojec, Lana Barić je njegova žena Ana Petrovna. Dragan Despot glumi Šabeljskoga, Goran Grgić Lebedjeva. Alma Prica je Zinaida Savišna, Luca Anić mlada je Saša, Luka Dragić glumi dokrora Lvova, Nina Violić Marfu Jegorovnu Babakinu, Slavko Juraga Kosiha, Dušan Bućan Borkina, Ksenija Marinković nastupa u ulozi Avdotje.

U vrhunskoj izvedbi ansambla glume i Jadranka Đokić, Olga Pakalović, Barbara Vicković, Franjo Kuhar, Silvio Vovk te Ivan Glowatzky.

Ali, razlika između Nekrošijusove predstave i bilo čega što možemo vidjeti na zagrebačkim pozornicama upravo je u tome što Ivanov izbija u ritmu teatra kao svečanosti percepcije, a ne teatra kao brze konzumacije. Uzmite si vremena, priuštite si ovu majstorsku kaligrafiju.
— Novi list
Veselje igre moglo se naslutiti na momente kod raizigranog Dušana Bućana kao Borkina i Franje Kuhara kao Prolaznika. A Olga Pakalović i Jadranka Đokić, dvije jake glumačke individue, dokazale su da i svedene na epizodistice kao Gošće, mogu napraviti male bisere.
— Vijenac

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.