Novosti

Narodno pozorište u Beogradu gostovat će izvedbom predstave <em>Gospođa ministarka</em>

Narodno pozorište u Beogradu gostovat će izvedbom predstave Gospođa ministarkaDrama — 16. svibnja 2019.

Gospođa ministarka, djelo najznačajnijeg srpskog komediografa dvadesetog stoljeća Branislava Nušića bit će izvedeno 16.lipnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. U režiji Jagoša Markovića glavnu ulogu tumači prvakinja Narodnog pozorišta Radmila Živković.

Ova kultna predstava, u vremenima kada se prikazivala, za glavne protagonistice imala je najslavnije srpske glumice poput Žanke Stokić, Jovanke Jovanović Dvorniković, Ljubinke Bobić, Olivere Marković.

Gospođu ministarku do sada je na matičnoj sceni vidjelo preko 135.000 gledatelja, a priča koja
prati društveni uspon i kao i pad žene ministra koja iz svakodnevnice ruralne sredine naglo otkriva elitne društvene krugove i opijena vlašću donosi nebrojeno loših odluka, bezvremenskog je karaktera.

Ugledni kritičar Muharem Pervić, u svom osvrtu u dnevnom listu Politika, naveo je da su se Marković i Radmila Živković upeli iz petnih žila da naprave predstavu koja se neće gledati samo danas, već o kojoj će se pričati… Predstava za priču, komentare, za dug i lijep kazališni život..-.

Uloge: Radmila Živković (Živka), Olga Odanović (Dara), Sanja Marković (Raka), Aleksandar Srećković (Čeda Urošević), Bogdan Bogdanović (Dr. Ninković), Branko Vidaković (Ujka Vasa), Dobrila Stojnić (Tetka Savka), Anđelka Milivojević (Tetka Daca) ….

Dramaturg: Jovan Ćirilov
Scenograf: Boris Maksimović
Кostimografkinja: Božana Jovanović
Scenski govor: dr. Ljiljana Mrkić Popović
Autor scenskog pokreta: Marija Momirov

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.