Novosti

Mali operni spektakl na Zrinjevcu

Mali operni spektakl na ZrinjevcuOpera — 05. svibnja 2020.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu svojim je sugrađanima darovalo mali operni spektakl na otvorenome, u glazbenom paviljonu na Zrinjevcu u izvedbi solistice Opere, Lane Kos i prvaka Opere Ljubomira Puškarića te u sklopu projekta HNK u vašem kvartu. Zahvala je to svima koji su u ovim nesvakidašnjim kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima.

Mnogi su, poštujući pravila preporučena razmaka, uživali su u izvedbama opernih arija: Wolfganga Amadeusa Mozarta iz Don Giovannija, duet Don Giovannija i Zerline Là ci darem la mano; Giuseppea Verdija iz Traviate, duet Violete i Germona Pura si come un angelo; Giacoma Puccinija iz Giannija Schicchija, arija Laurette O, mio babbino caro; Gioachina Rossinija iz Seviljskog brijača, kavatina Figara Largo al factotum; Giuseppea Verdija iz Trubadura, duet Leonore i grofa Lune Vivrà! Contende il giubilo.  

Video sinoćnjeg koncerta pogledajte na našem YouTube kanalu OVDJE.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja vrata svoje kuće, ovim putem želi održati dosadašnju iznimno uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će gledajući soliste i slušajući operne arije u svojem kvartu, sa svojih balkona, terasa i prozora, osjetiti dah atmosfere svojstvene kazališnoj dvorani zagrebačkoga HNK.

Iduća lokacija na kojoj sugrađani mogu sa svojih prozora i balkona slušati naše soliste bit će u Travnom, kod Mamutice - plato kod KUC Travno (B. Magovca 17), 6. svibnja u 20 sati.
Za vas će pjevati operni solisti Ivana Lazar i Ozren Bilušić uz klavirsku pratnju Nine Cossetto.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.