Novosti

Konferencija za medije u povodu predstavljanja predstave <em>Tko pjeva zlo ne misli</em>

Konferencija za medije u povodu predstavljanja predstave Tko pjeva zlo ne misliDrama — 15. rujna 2017.

Prva premijera u novoj kazališnoj sezoni zagrebačkoga Hrvatskoga narodnog kazališta – predstava Tko pjeva zlo ne misli, redatelja Renea Medvešeka  predstavljena je na konferenciji za novinare.

Na konferenciji su govorili: intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, ravnatelj Drame Ivica Buljan, redatelj Rene Medvešek i glumci Zrinka Cvitešić (Ana Šafranek), Dušan Bućan (Franjo Šafranek), Krešimir Mikić (gospodin Fulir) i Ivana Boban (teta Mina).

Rene Medvešek, kojemu je ovo prva režija u HNK u Zagrebu naglasio je da ne pokušava replicirati filmu i reproducirati ga u kazalištu, već da ga i u ovom slučaju u kazalištu najviše zanima  suigra između publike i glumaca. Ta kazališnu interpretaciju slavnog filmskog predloška sačuvala je  duh priče kakvu poznajemo iz Golikova filma a redatelj ju je obogatio i dokumentarističkim elementima iz međuratnog Zagreba.

Glumci su izrazili veliko zadovoljstvo radom na predstavi temeljenoj na filmu. Svjesni velikih očekivanja publike napomenuli su da se nadaju da su napravili kvalitetnu predstavu koja neće razočarati ni najveće ljubitelje poznatog filma.

U predstavi nastupaju Ivan Colarić (Gospon Ivo), Ivan Glowatzky (Munda), Dušan Gojić (Gospodin Bajs), Nikša Kušelj (Gospodin Krsto), Dora Lipovčan (Gospodična Mandl), Vanja Matujec (Gospođa Božena), Iva Mihalić (Mademoiselle Branka), Vlasta Ramljak (Gospođa Bajs), Barbara Vicković (Teta Marijana), Silvio Vovk (Gospodin Varićak) i Mirta Zečević (Teta Beta).

Autorski tim predstave čine dramaturginja Nina Bajsić, scenografkinja Tanja Lacko, kostimografkinja Doris Kristić, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek, suradnik za  scenski pokret je Pravdan Devlahović,a glazbeni suradnici su Matija Antolić i Nenad Kovačić.

Inspirirana kultnim filmom Kreše Golika i romanom Vjekoslava Majera Dnevnik malog Perice (objavljen 1942.) predstava Tko pjeva zlo ne misli publici nudi uzbudljivu kazališnu interpretaciju priče uz koju su odrastale generaciju filmskih gledatelja. 

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.