Novosti

Iva Jerković Oreški postala stalna članica ansambla Drame

Iva Jerković Oreški postala stalna članica ansambla DrameIz kazališta — 01. rujna 2023.

Iva Jerković Oreški postala je stalna članica ansambla Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Ubrzali smo proces smjene generacija i zapošljavanje mladih umjetnika, osobito onih koji su do sada intenzivno surađivali sa zagrebačkim HNK. Iskrene čestitke Ivi i veselimo se vidjeti je u njezinim budućim ulogama, rekla je intendantica HNK u Zagrebu Iva Hraste Sočo.

Ravnateljica Drame Nenni Delmestre također je izrazila zadovoljstvo angažiranjem nove članice Drame koja je svoju suradnju sa zagrebačkim HNK započela već na četvrtoj godini Akademije dramske umjetnosti. S osam premijera u HNK u Zagrebu i drugim glumačkim zadacima u kazalištu, Iva je pokazala izniman talent za uloge širokog spektra, rekla je Nenni Delmestre te dodala kako vjeruje da će Iva Jerković Oreški u ansamblu i dalje razvijati svoj kreativni potencijal i biti jedna od onih mladih glumačkih snaga koje će nositi repertoar Drame.

Osjećam se iznimno privilegirano biti dio ansambla Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Veliko hvala intendantici Ivi Hraste Sočo i ravnateljici Drame Nenni Delmestre na ukazanom povjerenju da budem dio velikih glumačkih imena kazališta i zajedno s njima stvaram teatarsku magiju. Radujem se da ću baš na pozornici zagrebačkog HNK dalje umjetnički rasti, učiti i biti dio kazališne umjetnosti koja je uvijek pomalo veća od života, izjavila je Iva Jerković Oreški.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.