Novosti

Narodno pozorište u Beogradu gostovalo s predstavom <em>Gospođa ministarka</em>

Narodno pozorište u Beogradu gostovalo s predstavom Gospođa ministarkaDrama — 20. siječnja 2020.

Narodno pozorište u Beogradu gostovalo je 19. siječnja u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu s predstavom Gospođa ministarka Branislava Nušića u režiji Jagoša Markovića, s prvakinjom NP-a Radmilom Živković u naslovnoj ulozi.

Nakon 38 godina ovo je prvo gostovanje ansambla Drame Narodnog pozorišta u HNK u Zagrebu što je nastavak uspješne suradnje koja je započela 23. studenoga 2019. godine gostovanjem ansambla Drame HNK u Zagrebu u Narodnom pozorištu u Beogradu s predstavom Ciganin, ali najljepši, Kristiana Novaka u režiji Ivice Buljana.

Produkcija koju je režirao Jagoš Marković, s Radmilom Živković u naslovnoj ulozi, u samo četiri mjeseca od premijere 2004. godine osvojila je čitav niz nagrada, među kojima i onu Sterijinog pozorja (Radmila Živković dobitnik Nagrade publike za najbolje glumačko ostvarenje na 49. Pozorju). Na matičnoj sceni, Gospođu ministarku do sada je vidjelo više od 135 tisuća gledatelja.

Glume Radmila Živković (Živka), Olga Odanović (Dara), Sanja Marković (Raka), Aleksandar Srećković (Čeda Urošević), Bogdan Bogdanović (Dr. Ninković), Branko Vidaković (Ujka Vasa), Dobrila Stojnić (Tetka Savka), Anđelka Milivojević (Tetka Daca) i drugi.

Dramaturgiju potpisuje Jovan Ćirilov, scenografiju je osmislio Boris Maksimović, a kostime Božana Jovanović.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.