Novosti

Glazbenim spektaklom u čast Arsenu Dediću završen <em>Festival Ljetne večeri HNK u Zagrebu</em>

Glazbenim spektaklom u čast Arsenu Dediću završen Festival Ljetne večeri HNK u ZagrebuIz kazališta — 04. srpnja 2021.

Veliko finale i završetak Festivala Ljetne večeri obilježio je program Arsenal ljetne noći kojim se odala počast velikom skladatelju, književniku, prevoditelju, pjesniku i kantautoru Arsenu Dediću.

U ovoj izuzetnoj večeri izvedeno je 38 glazbenih točaka poezije Arsena Dedića među kojima i Kud plovi ovaj brod,Da su me ukrali cigani, Ne pucaj na pijanistu, Razgovor s konobarom, Pamtim samo sretne dane, Zamijenit ću te gorim, Loše vino, Tvoje nježne godine... 

Na pozornici smještenoj ispred kazališta nastupilo je 12 glumaca i glumica dramskog ansambla HNK izvodeći Arsenove stihove pred 500-tinjak ljudi u publici. Praćeni orkestrom Opere HNK u Zagrebu i u glazbenom aranžmanu Ante Gele, poeziju su govorili i pjevali Ana Begić, Dragan Despot, Goran Grgić, Alma Prica, Igor Kovač, Iva Jerković, Ivan Colarić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Slavko Juraga, Tesa Litvan i Zijad Gračić. Cijeli projekt realiziran je u suradnji s glazbenom divom Gabi Novak i glazbenikom Matijom Dedićem dok je kao gost iznenađenja pred publiku izašao Rade Šerbedžija i izveo Ne daj se Ines.

Na balkonu kazališta Matija Dedić odsvirao je glazbenu temu iz filma Glembajevi a potom je na scenu stupila Gabi Novak s Kućom za ptice. Dočekana je i ispraćena gromoglasnim pljeskom publike kao i cijeli dramski ansambl kazališta i svi sudionici ovog velikog projekta za kojeg se planira da postane tradicionalan.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.