Novosti

Gala operna večer - Verdijeva <em>Traviata </em> pod ravnanjem Ivana Repušića

Gala operna večer - Verdijeva Traviata pod ravnanjem Ivana RepušićaIz kazališta — 11. lipnja 2022.

Gala operna večer održala će se 9. i 11. lipnja kada je izvedbama Verdijeve Traviate ravnao proslavljeni dirigent Ivan Repušić, šef dirigent Minhenskog radija, prvi stalni gost dirigent Njemačke opere u Berlinu te šef dirigent Zadarskog komornog orkestra. Režiju Traviate koja je premijerno izvedena 21. travnja potpisuje argetinski redatelj Hugo de Ana.

Iznimno se radujem što ću ravnati Traviatom u zagrebačkom HNK. Više od 15 godina nisam ravnao zagrebačkom Operom, a zanimljivo je i to što je upravo ravnanje Traviatom bio i moj diplomski ispit, rekao je maestro Repušić prije dolaska u Zagreb a koji je ravnao brojnim uglednim orkestrima u Europi i šire: Orkestrom Njemačke opere u Berlinu, Simfonijskim orkestrom Berlinskog radija, Filharmonijskim orkestrom Sjevernonjemačkog radija u Hannoveru, Bečkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Giuseppe Verdi iz Milana, Orkestrom Nacionalnog kazališta u Mannheimu, Praškim simfonijskim orkestrom, Orkestrom Norveške nacionalne opere u Oslu, Briselskom filharmonijom, Tokijskom filharmonijom, Slovenskom, Panonskom i Zagrebačkom filharmonijom.

Bila je to i ekskluzivna operna večer i stoga što je u ulozi Violette nastupila i sopranistica Mariangela Sicilia koju je francuski Le Monde proglasio “čudom vokalne čvrstoće” a njemački Der Tagesspiegel sopranom koji blista poput provansalskog jutarnjeg sunca”.

Mariangela Sicilia je zaslužila priznanja u mnogim najprestižnijim opernim kućama kao što su Opéra National de Paris, Teatro Real Madrid, Deutsche Oper Berlin, Salzburg Festival, Sydney Opera House, Nizozemska nacionalna opera Amsterdam i Monte-Carlo Opéra, ali i Les Choregies d'Orange, Teatro dell'opera di Roma, Teatro San Carlo di Napoli i Arena di Verona.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.