Novosti

Filozofski teatar u vašem domu

Filozofski teatar u vašem domuFilozofski teatar — 25. ožujka 2020.

Gostovanje bivšeg grčkog ministra financija, političara i filozofa Yanisa Varoufakisa u Filozofskom teatru u prosincu 2016. godine moglo se nazvati intelektualnim, a možda i političkim, događajem godine. Filozofski teatar koji uređuje i vodi filozof Srećko Horvat, dio je redovitog programa Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu a čine ga javne debate, produkcije predstava, izdavaštvo i gostovanja.

Večeras možete pogledati Horvatovu debatu s Varoufakisem u 20 sati na platformama 24sata.

Predstave će biti dostupne na YouTubu 24sata: https://www.youtube.com/watch?
Facebook HNK u Zagrebu: https://www.facebook.com/hnk.hr/
Web 24sata: http://bit.ly/24sata_WEB
Facebook 24sata: http://bit.ly/24sata_FB

Varoufakisu je ovo bio prvi dolazak u Hrvatsku poslije turbulentnoga vremena koje je proveo boreći se protiv europskoga establishmenta, kako bi predstavio svoju najnoviju knjigu Trpite ono što morate?, a ujedno i DiEM, pokret za demokratizaciju Europe, koji je osnovao zajedno sa Srećkom Horvatom, a koji je tada već ima0 tisuće pristalica diljem Europe.

Najavljujući 2016. godine svoj dolazak u Zagreb, Yanis Varoufakis je izjavio: Da bi Europska unija uspjela bilo gdje, mora uspjeti svugdje. Kako u Hrvatskoj, tako u Njemačkoj, kako u Grčkoj, tako u Francuskoj. Međutim, danas, Europska unija propada svugdje jer su njezini dužnosnici odlučili tretirati dijelove Europe i narode kao kolateralnu štetu njihova nesposobnoga upravljanja europskom bankarskom krizom. Filozofija DiEM-a je da promjena Europe može početi bilo gdje, prije nego što se nastavi svugdje. U prosincu počinjemo u Zagrebu, u gradu u kojemu sam već osjetio energiju promjene.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.