Novosti

<em>Čarolija ljeta</em> ispred kazališta

Čarolija ljeta ispred kazalištaIz kazališta — 05. lipnja 2021.

U sklopu Festivala Ljetne večeri HNK u Zagrebu održan je programu Čarolija ljeta u kojem su građani uživali gledajući baletne vježbe, u kojima su sudjelovali plesači Baleta HNK u Zagrebu - Dora Kovač, Nika Kristina Crnić, Mutsumi Matsuhisa, Kornel Palinko, Mario Diligente i Balint Rauscher. Nakon baletnih vježbi gledatelji su mogli vidjeti jedan od najpoznatijih pas de deuxa iz 2. čina Čajkovskijeva Labuđega jezera, koje mnogi smatraju sinonimom bijelih baleta. Nastupili su Rieka Suzuki u ulozi Odette i Takuya Sumitomo u ulozi Princa Siegfrieda.

Ekskluzivno je bio izveden i ulomak iz nadolazeće premijere Giselle A. Adama u koreografiji renomirana baletnog umjetnika i zvijezde pariškog Baleta Joséa Carlosa Martíneza. U naslovnoj ulozi Giselle nastupila je Iva Vitić Gameiro i uz nju solist Baleta HNK u Zagrebu Guilherme Gameiro Alves te Natalia Kosovac, Anamarija Marković i Asuka Maruo kao i ansambl Baleta HNK u Zagrebu.

U nastavku programa mladi operni umjetnici izveli su skraćenu verziju opere Gaetana Donizettija Ljubavni napitak. Publika je gledala vrckave arije mlade Adine, naivnoga Nemorina, a ljubavni napitak doktora Dulcamare začarao je i publiku oko zagrebačkoga HNK. Nastupili su Stefani Pijetlović, Filip Filipović, Benjamin Šuran, Miha Bole, Tena Lončarević, Barbara Pijetlović, Nela Katalenić Klinar i Dea Qivlaku uz klavirsku pratnju Helene Borović.

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.