Novosti

Dodijeljene nagrade <em> Zlatni studio </em>

Dodijeljene nagrade Zlatni studio Iz kazališta — 29. siječnja 2023.

Održana je šesta dodjela medijskih nagrada Zlatni studio. Od ukupno 63 nominirane osobe u nizu kategorija stručni žiri je predložio najzapaženije medijske osobe, a publika svojim glasovima birala one najbolje.

U kategoriji Film: Novo lice u kazalištu i na filmu nagradu je osvojio Lovro Juraga za ulogu Momka u predstavi Don Juan redatelja Dejana Projkovskog. Predstava Don Juan Jean-Baptistea Poquelina Molièrea premijerno je odigrana 8. listopada 2022. godine a za istu predstavu bili su nominirani i Igor Kovač kao Don Juan i Dušan Bućan za ulogu sluge Sganarella.

Don Juan je ponovno na repertoaru u ožujku, 27., 28., i 29. ožujka a ulaznice možete kupiti OVDJE.

Lovro Juraga ima ulogu i u novoj dramskoj premijeri HNK u Zagrebu, predstavi Ubojstvo Hanocha Levina koju režira gost iz Izraela Ido Rozenberg i time prvi put na sceni zagrebačkoga HNK predstavlja ovoga suvremenog izraelskog pisca.
Premijera je 17. veljače a ulaznice se već mogu kupiti OVDJE.

Prva kategorija Zlatnog Studija bio je film te čestitamo i prvakinji Drame HNK u Zagrebu Nini Violić na osvojenoj nagradi za najbolju filmsku glumicu u filmu Baci se na pod čiju režiju također potpisuje.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.