Novosti

Baletni gala koncert s međunarodnim baletnim zvijezdama zadivio je publiku

Baletni gala koncert s međunarodnim baletnim zvijezdama zadivio je publikuBalet — 10. studenoga 2022.

Baletni gala koncert na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu publici je pružio jedinstveni umjetnički doživljaj kakav se dugo nije mogao vidjeti a na kojemu su nastupila neka od najpoznatijih svjetskih baletnih imena današnjice uz soliste i ansambl zagrebačkoga Baleta i Orkestar Opere pod ravnanjem maestra Srbe Dinića. 

Zvijezda Baletnog gala koncerta, jedan od najcjenjenijih baletnih umjetnika današnjice, Roberto Bolle nastupio je u dvije točke: u pas de deuxu L‘Altro Casanova u koreografiji Gianluce Schiavonija na Vivaldijevu glazbu koji izvodi s Virnom Toppi, primabalerinom milanske Scale, te u solo izvedbi In Your Black Eyes koji je Patrick De Bana koreografirao na skladbu Rain in Your Black Eyes Ezia Bossa. Ovacije za  plesača koji je interpretirao sve najveće uloge klasičnoga i neoklasičnoga baletnog repertoara na najvažnijim svjetskim baletnim scenama, nisu izostale.

Uz goste iz inozemstva, poznate svjetske plesače Nicolettu Manni, Timofeja Andrijashenka, Tatianu Melnik i Baktiyara Adamzhana nastupile su i domaće baletne zvijezde i plesači Baleta HNK u Zagrebu predvođeni Takuyom Sumitomom, Ivom Vitić Gameiro, Guilhermeom Gameirom Alvesom, Natalijom Kosovac te Anamarijom Marković. Program je zatvorio spektakularni valcer iz Masquerade Arama Hačaturjana u koreografiji talijanskog umjetnika i koreografa Massimiliana Volpinija.

Želja i ideja Baletnog gala koncerta je bila da se publici priušti poseban umjetnički doživljaj, ali i da se domaći umjetnici stave u svjetski kontekst, jer je razmjena iskustava s kolegama koji dolaze sa svjetskih pozornica izuzetno motivirajuća za sve nas i predstavlja odličan poticaj za predstojeću sezonu, rekla je v.d. ravnateljice Baleta Mihaela Devald Roksandić.

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.