Novosti

LADO & SL'UK

LADO & SL'UKIz kazališta — 24. rujna 2019.

Prvi zajednički koncert hrvatskog i slovačkog nacionalnog folklornog ansambla održat će se 15. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Državni ansambl tradicijskih plesova Slovačke SL'UK prvi će se put predstaviti hrvatskoj publici i za tu je priliku pripremio atraktivan program sastavljen od plesova i pjesama iz različitih krajeva Slovačke. Kombinacijom izuzetnih interpretacijskih vještina plesnog ansambla, folklorne glazbe i pjevačkih sastava, publika će doživjeti živopisne prikaze raznovrsnog tradicionalnog slovačkog folklora.

Ansambl SL'UK osnovan je 1949. godine kao i Ansambl LADO zbog čega je ovaj koncert izvrsna prilika za proslaviti velike i značajne rođendane ansambala koji 70 godina njeguju i predstavljaju plesne i glazbene baštine svojih zemalja.

Dijeleći scenu sa slovačkim kolegama, LADO će izvesti dio svog rođendanskog plesnog programa "Antologija III" i prikazati neke od najljepših koreografija sa svog dugogodišnjeg repertoara.

Karte po cijeni od 60, 80 i 100 kuna mogu se kupiti online preko bit.ly/LADOiSLUK_entrio i na prodajnim mjestima Entria. Popis prodajnih mjesta: www.entrio.hr/outlets

Pročitaj i…

Pretplatite se na HNK newsletter.