Novosti

Stajaće ovacije nakon izvedbe opere <em>Nikola Šubić Zrinjski</em>

Stajaće ovacije nakon izvedbe opere Nikola Šubić ZrinjskiOpera — 30. svibnja 2019.

Opera HNK u Zagrebu 30. je svibnja 2019. pred brojnim gledateljima izvela operu Nikola Šubić Zrinjski  te na taj način obilježila 25. godina posljednjeg scenskog uprizorenja opere u režiji Krešimira Dolenčića, scenografiji Dinke Jeričević i kostimima Ike Škomrlj i Dženise Pecotić.
U izvedbi u ulozi Zrinjskog nastupio je prvak opere Ljubomir Puškarić, ulogu Eve pjevala je Tamara Franetović Felbinger, Jelene Ivana Lazar, Juranića Damir Klačar, a Sulejmana Velikog Luciano Batinić. Izvedbom je ravnao mo. Josip Šego.

Na samom kraju izvedbe ove najpopularnije hrvatske opere i stari i novi solisti otpjevali su U boj, u boj  te su nagrađeni dugotrajnim pljeskom i stajaćim ovacijama.

Iz kritika:

Postoje opere i postoji Zrinjski. — Boris Papandopulo

Poseban vrhunac Zajčeve opere, koji Dolenčić naglašava svojom režijom, a Marof i Franetović dodatno produbljuju svojim izvedbama, jesu susret Zrinjskoga i Sokolovića u drugom činu u kojemu turski vezir nudi grofu kraljevsku krunu u zamjenu za ključeve Sigeta, a Zrinjski odbija riječima: Hrvatu ban je kralj, on mjesto kralja vlada. — Vjesnik

Pročitaj i…

Prijavite se na HNK newsletter.