Opera perduta

Opera perduta

Opera perduta

Nela Šarić, sopran

Nera Gojanović, mezzosopran

Gordana Pavić, klavir

U nedjelju 2. lipnja 2024. u 17:30 u foajeu HNK-a u Zagrebu održat će se koncert Opera perduta u izvedbi sopranistice Nele Šarić, mezzosopranistice Nere Gojanović i pijanistice Gordane Pavić. Na programu su arije i dueti iz opera koje do sada scenski u integralnoj verziji nisu izvedena u Hrvatskoj:

Gioachino Rossini (1792. – 1868.): La gazza ladra / Kradljiva svraka– duet Ninette i Pippa
Deh, pensa che domani… E ben, per mia memoria
cavatina Ninette Di piacer mi balza il cor

Gaetano Donizetti (1797. – 1848.): Linda di Chamounix– duet Linde i Pierotta Al bel destin che attendevi

Gioachino Rossini (1792. – 1868.): Semiramida – arija Arsacea Ah, quel giorno ognor rammento

Charles Gounod (1818. – 1893.): Sapho – arija Sapho Ne m`en veux pas d`être venue

Pietro Mascagni (1863. – 1945.): L`amico Fritz / Prijatelj Fritz – Intermezzo

Gian Carlo Menotti (1911. – 2007.): The Consul / Konzul – uspavanka Majke Lulaby

Douglas Moore (1893. – 1969.): The ballad of Baby Doe / Balada o Baby Doe– arija Elizabeth Dearest Mama

Giacomo Meyerbeer (1791. – 1864.): La Prophète / Prorok – arija Fidès Donnez, donnez pour une pauvre âme

Gioachino Rossini (1792. – 1868.): Semiramida– duet Semiramide i Arsacea Serbami ognor

Georg Friedrich Händel (1685. – 1759.): Rinaldo– duet Armide i Rinalda Fermati! No crudel

Nela Šarić magistrirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (u klasi prof. Cynthije Hansell Bakić) te na Velškoj Međunarodnoj akademiji za glas, gdje je svoj glas usavršavala kod renomiranoga verdijanskog tenora Dennisa O’Neilla i talijanske sopranistice Nuccie Focile. Na navedenoj Akademiji radila je s brojnim istaknutim i priznatim glazbenicima i pjevačima uključujući Mo Richarda Bonyngea te legendarnu Dame Kiri Te Kanawu. Godine 2015. sudjelovala je u radu Međunarodnog Opernog studija u Gijonu, Španjolska.

Nera Gojanović diplomirala je 2003. godine u klasi prof. Snježane Bujanović Stanislav te iste godine upisuje magisterij na akademiji u Zagrebu u klasi primadone Nelli Manuilenko. Kao predstavnica Hrvatske putovala je na Tajvan i Filipine gdje je sudjelovala u radu Svjetskog zbora. Održala je niz koncerata od kojih neke pod okriljem organizacija „Šibenik metropola mladih”, „Hrvatska glazbena scena mladih”, „Hrvatska glazbena mladež” itd. Sudjelovala je u radu Orguljaške škole u Šibeniku. Godine 2001. osvojila je nagradu kao najbolja studentica Šibensko-kninske županije na području umjetnosti.

Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje završava srednjoškolsko glazbeno obrazovanje u klasi mr. Zlate Eterović. Diplomirala je i završila poslijediplomski studij usavršavanja u klasi prof. Jakše Zlatara na Muzičkoj akademiji, na klavirskom odsjeku u Zagrebu, s najvišim ocjenama. Već za vrijeme studija pokazuje interes i ljubav prema komornoj glazbi te je dobitnica nagrade na tribini „Darko Lukić“ za najbolju glazbenu suradnju. Svoj životni i profesionalni put nastavlja u Šibeniku. Redovito koncertira solistički i u suradnji s drugim umjetnicima.